Legfrissebb hírek

Csapody Növénybarát Kör idei első összejövetele

Kedves Növénybarátok! A Csapody Növénybarát Kör megtartotta idei első összejövetelét. Józsa Kata tartott a Tőle már megszokott magas színvonalon előadást, sok-sok ritka terepi felvétellel Szlovénia egyik természetvédelmi körzetéről. A felvételeket férje készítette. A Csapody Kör minden hónap első és harmadik csütörtökén tartja rendszeres összejöveteleit, a TIT Stúdió épületében (Budapest, Zsombolyai ut 6 szám) 17 órai kezdettel. Minden növény kedvelőt szívesen látunk, tanácsokkal ellátjuk.

2013-01-11

Virághagymák téliesítése

Kedves Kertbarátok! Növény Kedvelők! Itt az ideje, hogy a kényesebb, kevésbé tél álló virághagymáinkat a most beköszöntött és a további fagyoktól óvjuk. Ezt több módom is megtehetjük- először is bevisszük olyan helyre ahol nincs fagy. Megtehetjük azt is, hogy megfelelő vastagságú lombbal vagy egyéb légtartó anyaggal takarjuk.Ilyenek. faforgács, fenyő kéreg, darabos hungarocell vagy egyéb darabos könnyű műanyag féleség. A magvetéseket is célszerű lombbal takarni. Azokat a virághagymákat amit kiültettünk, természetesen nem tudjuk sehova bevinni, így számukra marad a megfelelő takarás. Legközelebb a felszedett nem télálló virághagymákról fogok írni. A teleltetéshez sok sikert kívánok mindenkinek. A közelgő ünnepekre mindenkinek örömteli és méltóság teljes Karácsonyt és sok sikerekben gazdag Új Évet kívánok mindenkinek. Üdvözlettel Molnár Péter kertészmérnök.

2012-12-06

Az új honlapom

Tisztelt Növénykedvelők! Jelentkezem a megváltozott új honlapommal. A régi nehezen használható honlapom megszűnt, ezzel a formában és tartalomban megújult honlappal jelentkezem. Remélem ez a honlap elnyeri tetszését minden érdeklődőnek. Az új weblap cím: www.viraghagymak.com

2012-11-24