Allium oreophilum 15-20 cm. magas virágszáron hozza 5 cm átmérőjű gömb virágzatát. Az egyes virágok viszonylag nagyok, színük rózsaszíntől a lilásig terjedhet. Szirmok tányér szerűen szétállnak. Száracskák viszonylag rövidek,így a kevés virág is egy zárt gömb kinézetét mutatja.Alacsonysága és hosszú virágzási ideje miatt sziklakerti felhasználásra kiválóan alkalmas. Igen elterjedt faj, szinte minden kertben találkozhatunk vele.

Ár: 50 .-Ft, 0.20 EUR

Kapható

Allium orientale Po

Ár: 500 .-Ft, 1.80 EUR

Nem kapható

Allium paradoxum Ma 40 cm. hosszú száron hozza néhol gömb szerű, néhol lecsüngő virágzatát Az egyes virágok nagyok, önálló virágnak is megfelelnek,színük hófehér. Portok sárga, ami megkülönbözteti a COWANIITÓL (NEAPOLITANUMTÓL). Hagymája jellegzetesen üvegszerű, melyet barna héj véd. Van olyan klónja amelyik a virágzatban bulbiliket, sarjhagymákat hoz, de ez a klón nem olyan tetszetős. Mediterrán származása miatt fagyérzékeny, télre enyhe lombtakarást igényel.Ez a klón a Kaukázusból származik.

Ár: 80 .-Ft, 0.30 EUR

Nem kapható

Smiley face

Ár: 0 .-Ft, EUR

Nem kapható

Smiley face

Ár: 0 .-Ft, EUR

Nem kapható

Smiley face Az alap fajnál magasabb és az egyes virágok méretében nagyobb.

Ár: 80 .-Ft, 0.30 EUR

Nem kapható

Allium Purple Sensation

Ár: 500 .-Ft, 2.50 EUR

Kapható

Allium rosenbachianum A valódi ROSENBACHIANUM egészen másképp néz ki, mint ami a kereske- delemben ezen a néven kapható. Ezen a néven az AFLATUNENSE valamelyik klónját, vagy hibridjét árulják. Valódi ROSENBACHIANUM magot vetettem megbízható helyről származó magból és a növény egészen másképp nézett ki. A valódi ROSENBACHIANUM szára csak 40-60 cm. magas, rajta jóval kevesebb virág. Bár virágzata gömb szerűnek néz ki, valójában inkább széles kúp szerű.Az egyes virágok kissé nagyobbak, színük mély lilás. a virág száracskák is lilás színűek. A bemutatásra kerülő ...bövebben!

Ár: 300 .-Ft, 1.- EUR

Kapható

Smiley face

Ár: 400 .-Ft, 1.30 EUR

Nem kapható

Allium rosenbachianum Album 80 cm. hosszú száron hozza 10-15 cm. átmérőjű gömb virágzatát. Sok apró fehér színű virágot hoz, így a gömbvirágzat sűrű. Levele hosszú, virágzás idejére elsárgulóban van. Jó kérdés –ez a valódi ROSENBACHIANUMnak a fehér színű változata. Szerintem nem.Kevésbé elterjedt, mint a lilás fajok, hibridek, bár virága mutatós kötészeti célokra alkalmas, vázában is elképzelhető. Levele a szokásos ALLIUM levélzet,mely virágzási időre már szintén leszáradóban van.

Ár: 400 .-Ft, 1.50 EUR

Kapható

Smiley face

Ár: 1500 .-Ft, 5.- EUR

Kapható

Allium roseum var roseum 30 cm. hosszú száron igen mutatós gömb virágzat. Az egyes virágok színe rózsaszín és elég nagyok, önálló virágként is mutatós. Rövid szára ellenére vágott virágként is felhasználható, bár nincs kereskedelmi forgalomban.Megjegyzem ez a magyar kereskedelemben nem újdonság, ahol igen kevés növényt alkalmaznak vágott virágként.Sajnos a vevők sem igénylik a megszokott virágoktól való eltérést.Ha egy virágüzletes valami újdonságot akar megkedveltetni az eleve kudarcra van ítélve.

Ár: 50 .-Ft, 0.20 EUR

Nem kapható

Allium schubertii 40-60 cm. magas száron hozza a nemzetség legnagyobb átmérőjű virágzatát. A gömb virágzat 30-50 cm átmérőjű is lehet, a hagyma kondiciójátol függően. Az egyes száracskák különböző hosszúságúak,elég vastagok. A virágok színe barnás rózsaszínes. Levele széles és hosszú, színe kékeszöld. Az utóbbi időben kezd elterjedni. Elsősorban mint száraz kötészeti anyag jöhet szóba, mivel kiszárítva mutatósabb mint virágzáskor. Fagyérzékeny, télire takarni kell. A kereskedelemben kapható növényanyag minősége hellyel-közzel kívánni valót hagy mag ...bövebben!

Ár: 800 .-Ft, 3.- EUR

Nem kapható

Allium scorzonerifolium

Ár: 1000 .-Ft, 3.30 EUR

Nem kapható

Allium sphaerocephalon A legújabb Vörös Könyv szerint, illetve a 2005-ös rendelet szerint védett, így nem árusítható.Az én beszerzésem még a védetté nyilvánítás elötti, így a kép róla megtekinthető. Védetté nyilvánították 2005-ben.

Ár: 0 .-Ft, EUR

Nem kapható

Smiley face A növény hasonlít a ROSEUMhoz azzal a különbséggel, hogy ennek csak egy hosszúkás levele van,virágzata inkább kúp alakú. Színe és nagysága, igénye, felhasználása azonos.Ez a klón West-USA területéről származik.

Ár: 50 .-Ft, 0.20 EUR

Nem kapható

Allium zebdanense 40-60 cm. hosszú, vékony száron, 5 cm. átmérőjű fehér gömb. A gömbben sok apró virággal. A virág szirmok pergamen szerűek. Próbáltam virágkötészeti céllal virágüzletesnek eladni, nem sok sikerrel. Csokrokba töltőanyagnak kiválóan megfelel, ha sokat teszünk bele.Csokorban is mutatós,megfelelő, de a már említett magyarországi viszonyok miatt ez szóba sem jöhet.

Ár: 40 .-Ft, 0.20 EUR

Kapható

Allium (Nectaroscordon) meliophilum

Ár: 800 .-Ft, 2.50 EUR

Kapható

Allium (Nectaroscordon) siculum Neve az egyes irodalmi művekben és a különböző kereskedő cégeknél más- és más.Hol siculumnak nevezik, hol siculum var. bulgaricum. Helyesen ma Nectaroscordon siculum ssp siculum és Nectaroscordon siculum ssp bulgaricum.A két alak a virág szín összetételében különbözik és természetesen az elterjedésükben. A siculum Olaszország,Franciaország míg a bulgaricum alfaj Bulgária, Románia,Törökország,Krim Az alapfaj: Szára 100 cm. hosszú, rajta csüngve a nem sok harang alakú virágok. A virágok színe összetett, az alapszín majdnem fehér,továbbá hús rózsasz ...bövebben!

Ár: 300 .-Ft, 1.20 EUR

Kapható

Allium (Nectaroscordon)              tripedale

Ár: 800 .-Ft, 2.30 EUR

Kapható

Amorphophallus bulbifer TV

Ár: 2000 .-Ft, 8.- EUR

Nem kapható

Amorphophallus cocnac

Ár: 300 .-Ft, 1.- EUR

Kapható

Amorphophallus nepalense

Ár: 2000 .-Ft, 8.- EUR

Nem kapható

Amorphophallus rivierii Virágzata jellegzetes. Szára a gumó erejétől és a tárolási körülményektől függően 80-150 cm. magas. Virágzata, mely kála virágzat a másfél méter magasságot is elérheti. Mind a spatha, mind a spadix színe a lila valamilyen árnyalata.Levélzete ujjasan osztott,erős szárdarabokkal,a levélkék viszont igen kicsik a levél méretéhez képest.A virágzóképes gumó levél átmérője több mint egy méter átmérőjű. A sarjak néha áttelelnek. Télire a gumókat fel kell szedni és kiültetésig fagy mentes helyen kell tárolni. Virágzási idő: A tárolástól és ...bövebben!

Ár: 300 .-Ft, 1 EUR

Kapható

Amorphophallus sp A 102

Ár: 1000 .-Ft, 4.- EUR

Nem kapható

<<

>>

Válasszon oldalt!