Találatok(2051) db:

Arum dioscoridis var liepoldtii Az újabb nomenklatúra ezt a változatot nem ismeri el és az alapfajba sorolja be. Spatha 25cm. hosszú, színe az alapjánál majdnem fekete, mely a csúcsi résznél sárgás pöttyözötté válik.Spadix szintén sötét színű,bár a csúcsi résznél homok színűvé válik. Levele jellegzetesen vállas, színe középzöld, már ősszel megjelenik.Június elején nyílik.

Ár: 1800 .-Ft, 7.- EUR

Nem kapható

Arum dioscoridis var philistaeum HKEP 9263 Spatha 30cm. hosszú száron szintén 30-35cm hosszú sötét bíbor, majdnem fekete,a széle felé foltos. Spadix szintén igen sötét,hosszabb, mint a spatha. Levele hosszú száron nagy, hosszúkásan vállas, már ősszel megjelenik. Június elején nyílik.Gumója Törökországi gyűjtésből származik.

Ár: 1800 .-Ft, 7.- EUR

Nem kapható

Smiley face Az újabb nomenklatúra ezt a változatot szintén az alapfajba (dioscoridis var dioscoridis) sorolta át. Spatha 20cm. hosszú száron, szintén 20-25 cm. hosszú, alap színe zöldes,melyen az alapnál sötét lila belső rész,majd lila szabálytalan foltosság következik, míg a csúcsi részre kiritkul a foltosság, szinte megszűnik,az alapszín a zöldes-sárga látszik. Spadix rövid mély bíbor színű. Június elején nyílik.A gumója Törökországi gyűjtésből származik.Levele már ősszel megjelenik.

Ár: 1800 .-Ft, 7.- EUR

Nem kapható

Arum dioscoridis var syriacum PC Spatha rövid száron,20-25 cm. hosszú, színe sárgás zöldes,rajta sok apró lila foltok az egész felületén. Spadix rövid, a spatha feléig sem ér, színe közép bíbor, világosabb mint a többi változaté.Levele szintén vállas,már ősszel megjelenik. Június elején nyílik.

Ár: 1500 .-Ft, 6.- EUR

Nem kapható

Arum elongatum Po Spatha a levelek között jelenik meg,magasságban nem éri el a levelek magasságát,belül egy színű bíbor, kívül zöldes futtatással. Spadix szintén kicsi egy színű bíbor.Levelei hosszabb száron,enyhén vállasak,színük zöld bár gyakran rajtuk sárgás foltok, ami lehet az időjárás következménye is.Viszonylag korán, május elején nyílik.

Ár: 1000 .-Ft, 4.- EUR

Nem kapható

Arum elongatum RS 274/87 Spatha a levelek között jelenik meg,magasságban nem éri el a levelek magasságát, Belül egy színű bíbor, kívül zöldes futtatással. Spadix szintén kicsi egy színű bíbor.Levelei hosszabb száron,enyhén vállasak csak,színük zöld bár gyakran rajtuk sárgás foltok, ami lehet az időjárás következménye is.Viszonylag korán, május elején nyílik. Ezt a klónt Krasznodárszk környékén gyűjtötték be,1987-ben.

Ár: 1500 .-Ft, 6.- EUR

Nem kapható

Smiley face

Ár: 0 .-Ft, EUR

Nem kapható

Smiley face Spatha 15 cm. hosszú,kívül halvány zöld,inkább olívazöld, belül pirosas bíbor,számtalan bíbor folttal és pirosas pöttyökkel.Levél mély zöld fényes.Virágzata enyhén illatos. Cserépben tartom a garázsban, még nem virágzott, így a leírása a Paul Christian cég anyagából származik.

Ár: 1500 .-Ft, 6.- EUR

Nem kapható

Arum hygrophilum PC Ez a klón a Tel-Aviv-i botanikuskertből származik, ahol a januári középhőmérséklet plusz 8 Celsius fok.Ezért ezt a klónt a lépcsőházban fagymentes helyen nevelem, itt hajtott ki és virágzott. Virágzatát a levelek között hozza ki. Spatha szára 30-40 cm. hosszú, míg maga a spatha csak 20cm. hosszú, színe krém színű, széle bíbor. Spadix barnás sárga, jóval kisebb mint a spatha. A növény a 100cm. hosszúságot is eléri, karózni kell. Paul Christian katalógusa szerint ez a klón Angliában télálló, és csak 35cm. magas, áprilisban nyílik. Nálam február k ...bövebben!

Ár: 1200 .-Ft, 5.- EUR

Nem kapható

Arum italicum Albispathum Spatha 15-25 cm. hosszú, a gumó erejétől függően,színe fehér.Spadix narancsos. Levél a szokásos vállalakú forma,színe erős zöld, enyhén kékes.Viszonylag későn, május elején-közepén nyílik.Levele már ősszel megjelenik.Déli származása miatt, enyhe téli lombtakarást igényel.

Ár: 600 .-Ft, 2.30 EUR

Nem kapható

Arum italicum K Spatha 15-25 cm. hosszú, a gumó erejétől függően,színe sárgásfehér.Spadix narancsos barna. Levél a szokásos vállalakú forma,színe erős zöld, enyhén kékes.Viszonylag későn, május elején-közepén nyílik.Levele már ősszel megjelenik.Déli származása miatt, enyhe téli lombtakarást igényel. Ez a klón a Dalmát tengerparti részről származik.

Ár: 800 .-Ft, 3.- EUR

Kapható

Arum italicum Marmoratum Spatha 15-25 cm. hosszú, a gumó erejétől függően,színe sárgás fehér.Spadix narancsos barna. Levél a szokásos vállalakú forma,színe erős zöld,igen erősen márványozott.Viszonylag későn, május elején-közepén nyílik.Levele már ősszel megjelenik.Déli származása miatt, enyhe téli lombtakarást igényel.

Ár: 500 .-Ft, 2.- EUR

Kapható

Arum italicum Nigrum Az összes italicum klónok közül ez a legszebb.Bár ennek a spatha-ja szintén a lombok között nyílik.Spatha színe kívül zöldes sárga,ami belül is látszik, de mély lila-bíbor belső mintázata van.A spatha bíbor színe, színének mélysége az egyes években különböző erősségű.Spadix mély bíbor.Május elején virágzik. Levele már ősszel megjelenik.

Ár: 1000 .-Ft, 4.- EUR

Nem kapható

Arum italicum OA EZ A KLÓN GÖRÖGORSZÁGI GYűJTÉSBŐL SZÁRMAZIK. Spatha 15-25 cm. hosszú, a gumó erejétől függően,színe sárgásfehér.Spadix narancsos barna. Levél a szokásos vállalakú forma,színe erős zöld, enyhén kékes.Viszonylag későn, május elején-közepén nyílik.Levele már ősszel megjelenik.Déli származása miatt, enyhe téli lombtakarást igényel.

Ár: 800 .-Ft, 3.- EUR

Nem kapható

Smiley face Spatha 15-25 cm. hosszú, a gumó erejétől függően,színe sárgás fehér.Spadix narancsos barna. Levél a szokásos vállalakú forma,színe erős zöld,igen erősen márványozott.Viszonylag későn, május elején-közepén nyílik.Levele már ősszel megjelenik.Déli származása miatt, enyhe téli lombtakarást igényel.

Ár: 500 .-Ft, 2,- EUR

Nem kapható

Arum jaquemontii PC Spatha 25-30cm. hosszú száron, 20cm. hosszú zöldes, a vége nem nyílik szét, összezárva marad. Spadix rózsa színes enyhén barna,sokkal rövidebb, mint a spatha.Terméses virágszára túlér a leveleken. Levele vállas. Ez a klón Turkmenisztánból származik. Levele már ősszel megjelenik.Május közepén nyílik.

Ár: 2000 .-Ft, 8.- EUR

Nem kapható

Arum korolkowii K Spatha 25cm. hosszú, rajta 20-30 cm. hosszban a végén szétnyíló zöldes színű. Ez a szétnyílás különbözteti meg a jaquemontitól. A termését 30 cm. magas virágzati száron hozza, szinte egyedülállóan a nemzetségben, amely magasabb mint a levelek.Levele vállas közép zöld színű.Lombja már ősszel megjelenik.Május elején nyílik.

Ár: 1200 .-Ft, 5.- EUR

Nem kapható

Smiley face NEVE HELYESEN CSAK MACULATUM,CSAK AZ ARUM MONOGRÁFIÁBAN TESZNEK EMLÍTÉST A FOLTTALAN VÁLTOZATRÓL. Valamivel mégis meg kell különböztetni a foltos változattól, ezért fenntartom a nem elfogadott var.inmaculatum nevet. Spatha szára rövid, mintegy 5-10 cm. hosszú,maga a spatha színe sárgás zöldes, a levelek között és magassága alatt helyezkedik el.Spadix világos barna,okker színű.Levele vállas, nem pettyezett, nagyon hasonlít az ITALICUM leveléhez, de ennek a levelei csak tavasszal jelennek meg, és ezzel lehet megkülönböztetni, ha valakinek magyarországi gyűjté ...bövebben!

Ár: 500 .-Ft, 2.- EUR

Nem kapható

Arum maculatum var maculatum Spatha teljes hossza mintegy 15-20cm, színe sárgás zöldes,rajta világos lilás szabálytalan foltok. Spadix barnás, rövidebb,mint a spatha.Levele zöld színű, rajta sötét bíbor kerekded foltok, melyek néha alig észrevehetőek. Május közepén nyílik.

Ár: 500 .-Ft, 2,- EUR

Nem kapható

Arum maculatum var maculatum RI Ezt a klónt Mecsek hegység, Tettye csúcsáról gyűjtötték.Spatha teljes hossza mintegy 15-20cm, színe sárgás zöldes,rajta világos lilás szabálytalan foltok. Spadix sötétbarna, majdnem fekete, rövidebb,mint a spatha.Levele zöld színű, rajta sötét bíbor kerekded foltok, melyek néha alig észrevehetőek. Május közepén nyílik.

Ár: 500 .-Ft, 2,- EUR

Nem kapható

Smiley face

Ár: 1000 .-Ft, 2.30 EUR

Nem kapható

Arum nigrum PC Spatha széles és viszonylag nagy,színe mély bíbor, a levelek közül nem emelkedik ki.Spadix szintén hasonlóan mély bíbor színű.Levele nagy, színe zöld ,vállas.Május közepén nyílik.Levele már ősszel megjelenik.

Ár: 1500 .-Ft, 6.- EUR

Nem kapható

Arum nigrum Trebinje AH 8613

Ár: 1500 .-Ft, 5.- EUR

Nem kapható

Smiley face NEVE HELYESEN ARUM SSP BESSERIANUM Spatha karcsú és hosszú,alap színe zöldes, de bíbor felületi futtatással. Spadix mély bíbor. Levele erős zöld színű.Május közepén nyílik.

Ár: 800 .-Ft, 3.- EUR

Nem kapható

Arum orientale K Spatha rövid száron,kívül zöldes, belül sárgás zöld alapon bíboros futtatás.Spadix rövid színe feketés bíbor.Az egész virágzat a levelek alatt helyezkedik el. Levél 20cm. hosszú levélszáron színe zöld vállas,de nem annyira mint a többi faj.Május közepén nyílik.

Ár: 500 .-Ft, 2.- EUR

Nem kapható

<<

>>

Válasszon oldalt!